×

Geiger motorok és vezérlők

 

  • német minőség
  • főleg zsaluzia, napellenző és roló mellé készül
  • megbízható, hosszútávú működés
  • saját érzékelőkkel nem rendelkezik
  • programozható
 






A Geiger egy német márka, amely a hosszú élettartamú csőmotorjairól ismert. A motorok nagyon megbízhatóan és csendesen működnek, azonban valamivel lassabbak, mint a Becker vagy a Somfy motorok. Három különböző technológiával készült típus érhető el a motorokból, attól függően, hogy milyen típusú árnyékolóhoz lesz.

A SOLIDline egy energiahatékony és csendes motor, amely ideális választás lehet napellenzőkhöz. A MODULARline egy összetett motor cserélhető végállásokkal, amely nagyon keskeny nyílászárókhoz is telepíthető. A motorok fali kapcsolóval, távirányítóval és okos otthon vezérléssel is irányíthatók. A zsaluziák esetén azonban csak a fali kapcsolós vezérlés oldható meg.

Saját szél-és fényérzékelőkkel nem rendelkezik, azonban más gyártók érzékelői kapcsolhatók mellé.


Miért érdemes elektromos árnyékolót választani?

 

Kényelem

Az árnyékolók automatizálásánál az elsődleges szempont a kényelem. A nagyobb méretű árnyékolóknál rengeteg időt elvesz mire teljesen ki lehet engedni őket vagy épp feltekerni, valamint a kézi megoldás sokszor nem is túl kényelmes. A hajtókaros kézi működtetés esetén például folyamatosan tekernünk kell a kart ahhoz, hogy kiengedjük a napellenzőt.

Továbbá vannak olyan esetek, amikor az adott árnyékoló nehezen elérhető helyen van, például egy tetőtéri ablakon, így kézileg nem lehetne működtetni azt. Hasonló a helyzet a napellenzők esetén is, ahol a nagy méretek miatt nem mozgatható kézi vezérléssel.

Biztonság

A nyaralás és hosszabb távolmaradás esetén gyakran okoz fejtörést, hogy leengedjük vagy ne árnyékolóinkat. Erre kínál megoldást a programozható vezérlés, amellyel előre beállíthatjuk, hogy a motor egy bizonyos időpontban vagy véletlenszerűen, automatikusan leengedje, illetve felhúzza az árnyékolókat. Egy másik előnye a programozhatóságnak, hogy az időjárási körülményekhez igazíthatjuk az árnyékolók pozícióját, amennyiben a motor mellé szél-és fényérzékelőt is kérünk. Ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy vihar esetén megsérül például a napellenző vagy az ablak, hiszen a motor automatikusan feltekeri vagy lehúzza az árnyékolót ha feltámad a szél.


Melyik árnyékoló legyen elektromos?

 

A Geiger motorok leginkább napellenzők, zsaluziák és belső árnyékolók mellé népszerűek.

A nagyobb méretű zsaluziák, és textilárnyékolók estén, a gyártók csak motorizált működéssel készítik el a termékeket. Például egy 14 nm-nél nagyobb felületű zsaluziát már motorosan javasolt kivitelezni.