×

Somfy motorok és vezérlők

 

  • piacvezető francia márka
  • 60 hónap jótállás
  • fali kapcsolós, rádiós távirányító és okos otthon vezérlés
  • programozható
 


A Somfy egy nemzetközi piacvezető márka, amely élen jár az otthon automatizálás terén. A motorok saját márkás vezetékes, illetve vezeték nélküli (rádiós) vezérléssel irányíthatók. A vezetékes működtetés esetén fali kapcsolók segítségével irányíthatók az árnyékolók, amikhez ki kell építeni a vezetékrendszert a csőmotor és a kapcsolók között. A rádiós vezérlés esetén a vezetékek kiépítése megspórolható, hiszen ilyenkor távirányító segítségével tudjuk irányítani az árnyékolókat. A távirányítók lehetnek egy- vagy többcsatornásak, így nem kell minden egyes árnyékolóhoz külön távirányító, hanem azokat egyszerre is lehet irányítani. Az okos otthon vezérlés pedig a maximális kényelmet biztosítja, ugyanis a modern technológiának köszönhetően mobilról, tabletról vagy laptopról is irányíthatók az árnyékolók. A rendszerhez falra szerelt érintőképernyő tartozik, amin nyomon követhető az árnyékolók tényleges pozíciója, valamint külön-külön és egyszerre is állítható bármelyik árnyékoló.

A motorokhoz szél- és fényérzékelő extrák is kérhetők.


Miért érdemes elektromos árnyékolót választani?

 

Kényelem

Az árnyékolók automatizálásánál az elsődleges szempont a kényelem. Egy nagyobb ház esetén minden nap egyesével fel-és leengedni az árnyékolókat sok időt és energiát vesz igénybe. Továbbá vannak olyan esetek, amikor az adott árnyékoló nehezen elérhető helyen van, például egy tetőtéri ablakon, így kézileg nem lehetne működtetni azt.

Hasonló a helyzet a teraszárnyékolók esetén is, ahol a tetőlamellákat és textileket nem tudjuk más vezérléssel irányítani.

Biztonság

A nyaralás és hosszabb távolmaradás esetén gyakran okoz fejtörést, hogy leengedjük vagy ne árnyékolóinkat. Erre kínál megoldást a programozható vezérlés, amellyel előre beállíthatja, hogy a motor egy bizonyos időpontban vagy véletlenszerűen automatikusan leengedje vagy épp felhúzza az árnyékolókat. Ezzel azt az érzetet kelti, hogy valaki mindig tartózkodik otthon. Egy másik előnye a programozhatóságnak, hogy az időjárási körülményekhez igazíthatjuk az árnyékolók  pozícióját, amennyiben a motor mellé szél-és fényérzékelőt is kérünk. Ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy vihar esetén megsérül az ablak, vagy az árnyékoló, hiszen a motor automatikusan le-vagy felengedi az árnyékolót, ha az érzékelő jelez neki.


Melyik árnyékoló legyen elektromos?

 

A Somfy motorok leginkább teraszárnyékolók és a Fixscreen mellé kerülnek beépítésre. Ezen kívül kerülhetnek alumínium redőnyök, textilárnyékolók, zsaluzia vagy zsalugáter mellé is.

A nagyobb méretű alumínium redőnyök, zsaluziák és textilárnyékolók estén, a gyártók csak motorizált működéssel készítik el a termékeket. Például egy 55 x 40 cm-es alumínium redőnyt vagy a 14 m2-nél nagyobb felületű zsaluziát már motorosan javasolt kivitelezni.