×

Becker motorok és vezérlők


 

  • német minőség
  • főleg redőnyök és beltéri árnyékolók mellé készül
  • 60 hónap jótállás
  • fali kapcsoló, rádiós távirányító és okos otthon vezérlés
  • programozható


 

A Becker egy német vállalat, amelynek motorjai főleg a redőnyök automatizálása kapcsán terjedtek el. A redőny és napellenző csőmotorok rádiós, prémium vagy bázis technológiával készülnek. A rádiós technológia integrált rádióvevővel rendelkezik, előnye pedig a halk működés és a redőnyütközőt helyettesítő funkció. A prémium technológiánál a motor elektronikus végállással rendelkezik, előnye pedig, hogy akadály esetén automatikusan megáll a redőny, továbbá beállítható feltolásgátlóval is. A bázis technológia esetén a motorok mechanikus végállás kapcsolással ellátottak, aminek előnye az egyszerű végállás beállítása.

A redőny motorok akadályérzékelővel vannak ellátva, ami visszahúzza a redőnyt, ha a leeresztés közben valamilyen akadályba ütközik, megelőzve ezzel a redőny sérülését.

A Becker B-Tronic automatizálási rendszeren keresztül már arról is kaphat visszajelzést, hogy az árnyékolók le-és felengedés közben hol tartanak épp, teljesítették-e a megadott parancsot.

A motorokhoz szél- és fényérzékelőket is lehet kérni extraként.


Miért érdemes elektromos árnyékolót választani?

 

Kényelem

Az árnyékolók automatizálásánál az elsődleges szempont a kényelem. Egy nagyobb ház esetén minden nap egyesével fel-és leengedni az árnyékolókat sok időt és energiát vesz igénybe. Valamint, ha épp nem tartózkodunk otthon, de meg szeretnénk nézni, hogy lehúztuk-e a redőnyt, akkor a távoli elérésnek köszönhetően ezt könnyen megtehetjük. Vannak olyan esetek is, amikor az adott árnyékoló nehezen elérhető helyen van, például egy tetőtéri ablakon, így kézileg nem lehetne azt működtetni. Az okos otthon vezérléssel bizonyos eseményekre beállíthatók parancsok, így például a "mozi est" parancsra a nappaliban lévő redőnyök leengednek, a TV pedig bekapcsol.

A motort nagy hatótávolságú, többcsatornás távirányítóval vagy falikapcsolóval lehet vezérelni.

Biztonság

A nyaralás és hosszabb távolmaradás esetén gyakran okoz fejtörést, hogy leengedjük vagy ne redőnyeinket. Erre kínál megoldást a programozható vezérlés, amellyel előre beállítható, hogy a motor egy bizonyos időpontban vagy véletlenszerűen automatikusan leengedje vagy épp felhúzza az árnyékolókat. Ezzel azt az érzetet kelti, hogy valaki mindig tartózkodik otthon.

Egy másik előnye a programozhatóságnak, hogy az időjárási körülményekhez igazíthatjuk az árnyékolók pozícióját, amennyiben a motor mellé szél-és fényérzékelőt is kérünk. Ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy vihar esetén megsérül az ablak, vagy az árnyékoló, hiszen a motor automatikusan le-vagy felengedi az árnyékolót, ha az érzékelő jelez neki.


Melyik árnyékoló legyen elektromos?

 

A Becker motorok leginkább a redőnyök és belső árnyékolók esetén elterjedtek.

A nagyobb méretű alumínium redőnyök és textilárnyékolók estén, a gyártók csak motorizált működéssel készítik el a termékeket. Például egy 55 x 40 cm-es alumínium redőnyt már motorosan javasolt vezérelni.