×

Vakolható tokos alumínium redőny

 

 

 

Akár új építésű házunkhoz választanánk ezt a típust, akár egy felújítás kellős közepén vagyunk éppen, a vakolható tokos alumínium redőnyök hosszútávon biztosítják az egész család kényelmét. Mivel mindenkinek más az ízlése, van, akinek pont ez nyeri majd el a tetszését, hiszen voltaképpen ez a típusú redőny nem látszik sem kívülről, sem belülről, valamint nem takar ki a nyílászáró felületéből egy centit sem.

 

 

Amennyiben alumínium redőnyök mellett döntünk, jó, ha tudjuk, milyen előnyökkel jár ez számunkra. Alapvető pozitív tulajdonsága, hogy nagyszerű hő- és hangszigetelő képességekkel rendelkezik, valamint véd a káros UV-sugaraktól. Igaz, hogy elsősorban nem biztonságtechnikai célból gyártják, és nem is emaitt választják az ügyfelek, mégis egyértelműen növeli a biztonságérzetünket. A minőség pedig értelemszerűen garantálja a hosszú élettartamot is, hiszen nyilvánvalóan nem pár évre, hanem hosszútávra fektet be az ember egy ilyen termékbe. 

 

 

Mivel a melegebb évszakokban nagy igény szokott mutatkozni a szúnyoghálókra, így ennek redőnnyel való kombinálására is van lehetőség. Emellett jó, ha tudjuk, hogy az alumínium redőnyök szerkezetét (tok, vezetősín és záróléc) lehet szinterezni, így a RAL-színskálából választva mindenki megtalálhatja az otthonához leginkább illőt. A kézi működtetésen kívül ezek a rendszerek motoros kivitelben is rendelhetőek.

 

 

 

 

A vakolható tokos rendszereket tekintve a redőny lehet Atenád Kompakt vagy gyári heroal. Az Atenád Kompakt esetében a léc német gyártmány, a heroalnál pedig mind a tok, mind a vezetősín is az. Amit nagyon fontos kiemelni a vakolható tokos redőnnyel kapcsolatban – rendszertől függetlenül -, hogy a hőhíd elkerülése érdekében a tok mögé mindenféleképpen kerüljön szigetelés, ugyanis ezáltal kivédhető az energiaveszteség, illetve a későbbi penészesedés.