×

Télikert árnyékoló


A télikert árnyékoló egy magas minőségű textilárnyékoló. Vízszintesen és függőlegesen is szerelhető, így pergolákra és ablakokra is alkalmas. A nyári időszakban meggátolja a nagy üvegfelületek felmelgedését, ezáltal kellemesebb hőmérsékletet teremt a belső térben. Többféle típus is létezik, ami által kívülre és belülre is fel lehet szerelni.

24 hónap jótállás!Magas minőségű termék
Véd az UV sugárzás ellen
Nagy méretek
 Termékleírás

A télikert árnyékolók kiválóan alkalmasak a nagy üvegfelületek okozta felmelegedés csökkentésére. A nyári időszakban az üvegházak és télikertek gyakran felforródosnak, ezért az ott tartózkodás kellemetlenné válhat, valamint az erős napsugárzás kárt okozhat a bútorokban is.

Pergolák fedésére is alkalmas!

 

 

A télikert árnyékolót kívülre vagy belülre is fel lehet szerelni:

 • Külső szerelés:

akkor érdemes ezt választani, ha a helyiség nyáron nagyon felmelegszik, illetve szeretné megvédeni az üvegfelületeket vagy a pergolát a sérülésektől.  Ebben az esetben az árnyékoló ki van téve a külső hatásoknak, ezért ajánlott magas minőségű textilt választani hozzá. Ha a helyszín adottságai lehetőséget adnak rá, akkor általában a külső szerelést javasoljuk.

 • Belső szerelés:

ebben az esetben az árnyékoló az üvegfelület alá kerül felszerelésre, így nincs kitéve az időjárásnak. Ezáltal az árnyékoló élettartama növekszik, azonban a helyiség felmelegedése ellen lényegesen rosszabbul véd.

A Varisol télikert árnyékoló családban több típusú termék is megtalálható, amik elsősorban a kivitelezhető méretekben, szélállóságban és ellenfeszítésben különböznek.

Renson TopFix

A vízszintes, akár nagy méretű üvegfelületek árnyékolása is megoldott a Renson TopFix textilárnyékolóval. Ezt olyan helyekre ajánljuk, ahol az árnyékoló gyakran van kitéve heves széllökéseknek (például vízparton, hegyekben) vagy nagyon nagy (30 nm fölötti) felületet szeretne leárnyékolni. A TopFix egyszerre megakadályozza a helyiség felmelegedését, védi az üveget és akár teljes fényzár is elérhető vele. Három típusban áll rendelkezésre: TopFix, TopFix Max és TopFix Max F.

Varisol télikert árnyékolók

 Tetőre szerelhető modellek:

 • W350 télikert-árnyékoló

Különleges vezető sínes rendszerrel ellátott, amely szélálló zipes vagy zip nélküli megoldással választható. A láthatatlan tokja miatt remekül beleillik a minimalista stílusú épületek látványvilágába.
Maximális szélessége 600 cm, kinyúlása pedig 500 cm. Egy mezővel 30 nm felület árnyékolható le.

 • W450 télikert-árnyékoló

kettős rugós ellenfeszítéssel rendelkező textilárnyékoló, melynek segítségével a textil mindig ugyanolyan feszes marad. Maximális szélessége 600 cm, maximális kinyúlása pedig 500 cm lehet. Egy mezővel 30 nm felületet lehet leárnyékolni. Szélállóság: 45-48 km/h.
Esztétikus megjelenésű, vékony profilokból álló szerkezet. Szabálytalan télikert formákra is megoldható a felszerelése, valamint túlnyúlhat a télikerten. 
A tok anyaga préselt alumínium profil, 20 mikron vastagságban felületkezelve. Speciális tengellyel rendelkezik, ami núttal ellátott és galvanizált acélból készült.

 

 

 • W500 télikert-árnyékoló

kettős rugós ellenfeszítéssel rendelkező textilárnyékoló, melynek segítségével a textil mindig ugyanolyan feszes marad. Maximális szélessége és kinyúlása is 650 cm lehet, egy mezővel pedig 39 nm felületet lehet leárnyékolni. Lehetőség van több szerkezetet összekapcsolására is (max. 4 mezőig). Szélállóság: 60-80 km/h.
A tok anyaga préselt alumíniumból készül, 20 mikron vastagságban felületkezelve.

 

 • W550 télikert-árnyékoló

Nagy méretű télikertek árnyékolására lett kifejlesztve: maximális szélessége és kinyúlása 650 cm
Különleges zipes rendszerrel ellátott, ami megakadályozza a textil elmozdulását, így mindig feszesen tartja azt, valamint megakadályozza a textil és a vezetők között átszökő fényt.

Tető alá szerelhető modellek:

 • T90 télikert-árnyékoló

A manuális működtetésű kisebb teraszokra és télikertekre is alkalmas. Maximális szélessége 550 cm, kinyúlása pedig 400 cm.
A tok préselt alumíniumból készül, melyet 20 mikron vastagságban felületkezeltek.
Könnyen kezelhető hajtókar segítségével.

 • T200 télikert-árnyékoló

Motoros működtetésű árnyékoló, melyet tető vagy pergola alá kell szerelni. Maximális szélessége 600 cm, kinyúlása maximum 450 cm lehet, de kapcsolt szerkezet is lehetséges. Az egy mezővel árnyékolt felület 27 nm. Szélállósága 45-48 km/h.
A tok anyaga préselt alumínium, melyet 20 mikron vastagságban felületkezeltek. Tengelye núttal ellátott galvaniált acél.

 • T350 télikert-árnyékoló

A T200-as dizájnját követve, elegáns és vékony szerkezetű télikertert árnyékoló, amely nagyobb felületekre is alkalmas.
Maximális szélessége 600 cm, kinyúlása pedig 500 cm, de kapcsolt szerkezet is lehetséges.
Motoros működtetésének köszönhetően könnyen kezelhető.
A tok anyaga préselt alumínium melyet 20 mikron vastagságban felületkezeltek. Tengelye núttal ellátott galvaniált acél.


Színválaszték

Az alumínium szerkezet a RAL-színskála szerint szintereztethető, valamint a Varisol-ok felárral kérhetők Tiger Drylac-kal is.

A textilek széles szín- és anyagválasztékban állnak rendelkezésre. Választható textilcsaládok:

 • Soltis
 • Sattler
 • Swella
 • Varisol
 • egyéb speciális textilek

A Renson TopFix árnyékoló textilje a Fixscreen-be elérhető textilek közül választható ki. A "TopFix Max F" télikert árnyékoló vízzáró textillel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a vizet az oldalsó lefutósíneken át vezeti el, megelőzve ezzel a beázást.


Vezérlés

 • motoros - fali kapcsoló, távirányító
 • okos otthon

Az elektromos télikert árnyékolók Somfy motorral készülnek.

Extrák:

 • szél-és fényérzékelő

A Varisol T50 árnyékoló kis méretei következtében kivételt jelent, így ez kézi húzópálcás megoldással működtethető.


Műszaki adatok

Típus max. árnyékolható felület max. szélesség kapcsolt szerkezet
W 350 30 m2 600 cm igen
W 450 30 m2 600 cm nem
W 500 39 m2 650 cm igen
W 550 39 m2 650 cm igen
T90 22 m2 550 cm nem
T200 27 m2 600 cm igen
T350 30 m2 600 cm igen
TopFix 45 m2 500 cm igen