×

Télikert árnyékoló


A télikert árnyékoló egy magas minőségű textilárnyékoló. Vízszintesen és függőlegesen is szerelhető, így pergolákra és ablakokra is alkalmas. A nyári időszakban meggátolja a nagy üvegfelületek felmelgedését, ezáltal kellemesebb hőmérsékletet teremt a belső térben. Többféle típus is létezik, ami által kívülre és belülre is fel lehet szerelni.

24 hónap jótállás!Magas minőségű termék
Véd az UV sugárzás ellen
Nagy méretek
 Termékleírás

A télikert árnyékolók kiválóan alkalmasak a nagy üvegfelületek okozta felmelegedés csökkentésére. A nyári időszakban az üvegházak és télikertek gyakran felforródosnak, ezért az ott tartózkodás kellemetlenné válhat, valamint az erős napsugárzás kárt okozhat a bútorokban is.

Pergolák fedésére is alkalmas!

 

 

A télikert árnyékolót kívülre vagy belülre is fel lehet szerelni:

 • Külső szerelés:

akkor érdemes ezt választani, ha a helyiség nyáron nagyon felmelegszik, illetve szeretné megvédeni az üvegfelületeket vagy a pergolát a sérülésektől.  Ebben az esetben az árnyékoló ki van téve a külső hatásoknak, ezért ajánlott magas minőségű textilt választani hozzá. Ha a helyszín adottságai lehetőséget adnak rá, akkor általában a külső szerelést javasoljuk.

 • Belső szerelés:

ebben az esetben az árnyékoló az üvegfelület alá kerül felszerelésre, így nincs kitéve az időjárásnak. Ezáltal az árnyékoló élettartama növekszik, azonban a helyiség felmelegedése ellen lényegesen rosszabbul véd.

A Varisol télikert árnyékoló családban több típusú termék is megtalálható, amik elsősorban a kivitelezhető méretekben, szélállóságban és ellenfeszítésben különböznek.

 

Renson TopFix

A vízszintes, akár nagy méretű üvegfelületek árnyékolása is megoldott a Renson TopFix textilárnyékolóval. Ezt olyan helyekre ajánljuk, ahol az árnyékoló gyakran van kitéve heves széllökéseknek (például vízparton, hegyekben) vagy nagyon nagy (30 nm fölötti) felületet szeretne leárnyékolni. A TopFix egyszerre megakadályozza a helyiség felmelegedését, védi az üveget és akár teljes fényzár is elérhető vele. Három típusban áll rendelkezésre: TopFix, TopFix Max és TopFix Max F.

Varisol télikert árnyékolók

 

 • W300 télikert-árnyékoló

kettős rugós ellenfeszítéssel rendelkező textilárnyékoló, melynek segítségével a textil mindig ugyanolyan feszes marad. Szélessége és kinyúlása egyaránt maximum 450 cm lehet. Egy mezővel 18 nm felületet lehet leárnyékolni, valamint kapcsolt szerkezet is lehetséges. Szélállóság: 60-80 km/h

 

 • W450 télikert-árnyékoló

kettős rugós ellenfeszítéssel rendelkező textilárnyékoló, melynek segítségével a textil mindig ugyanolyan feszes marad. Maximális szélessége 600 cm, maximális kinyúlása pedig 500 cm lehet. Egy mezővel 30 nm felületet lehet leárnyékolni. Szélállóság: 45-48 km/h

 

 

 • W500 télikert-árnyékoló

kettős rugós ellenfeszítéssel rendelkező textilárnyékoló, melynek segítségével a textil mindig ugyanolyan feszes marad. Maximális szélessége és kinyúlása is 650 cm lehet, egy mezővel pedig 30 nm felületet lehet leárnyékolni. Lehetőség van több szerkezetet összekapcsolására is (max. 4 mezőig). Szélállóság: 60-80 km/h


Színválaszték

Az alumínium szerkezet a RAL-színskála szerint szintereztethető, valamint a Varisol-ok felárral kérhetők Tiger Drylac-kal is.

A textilek széles szín- és anyagválasztékban állnak rendelkezésre. Választható textilcsaládok:

 • Soltis
 • Sattler
 • Swella
 • Varisol
 • egyéb speciális textilek

A Renson TopFix árnyékoló textilje a Fixscreen-be elérhető textilek közül választható ki. A "TopFix Max F" télikert árnyékoló vízzáró textillel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a vizet az oldalsó lefutósíneken át vezeti el, megelőzve ezzel a beázást.


Vezérlés

 • motoros - fali kapcsoló, távirányító
 • okos otthon

Az elektromos télikert árnyékolók Somfy motorral készülnek.

Extrák:

 • szél-és fényérzékelő

A Varisol T50 árnyékoló kis méretei következtében kivételt jelent, így ez kézi húzópálcás megoldással működtethető.


Műszaki adatok

Típus max. árnyékolható felület max. szélesség kapcsolt szerkezet
W 300 18 m2 450 cm igen
W 450 30 m2 600 cm nem
W 500 39 m2 650 cm igen
TopFix 45 m2 500 cm igen