×

Strukturális árnyékoló

 

 

 

Fontos már az elején tisztában lennünk azzal, hogy mit is takar voltaképpen ez az elnevezés. Ami alapjaiban megkülönbözteti a többi árnyékolótól, hogy ez nem családi házakra vagy lakásokra lett kitalálva, hanem méretesebb épületekre, vagyis a célcsoport inkább irodák, orvosi rendelők, plázák és ipari létesítmények sokasága (ezek azok az épülettípusok, melyeken kifejezetten jól mutat).

 

Lényegében a strukturális árnyékoló egy egyedülálló, könnyen telepíthető, kazettás kialakítású rendszer, melynél a lamellák kiosztása és dőlésszöge úgy lett kitalálva, hogy minden esetben maximális árnyékolást biztosíthasson. Lamellái extrudált alumíniumból készülnek, melyek több funkciót is betölthetnek: elsődlegesen árnyékolnak, emellett viszont egyedi homlokzati burkolat is készülhet belőlük, mellyel esztétikusabbá varázsolhatjuk épületünket, illetve az energiaigény csökkentése sem utolsó szempont. Kétféle Renson-típus közül választhatunk: SUNCLIPS vagy ICARUS.

 

Mindkettő esetében fontos kiemelnünk, hogy szélállóságuk 80 km/h-ig garantálható, a mozgatható lamellák pedig a szerkezettel párhuzamosan kerülnek rögzítésre (a működtetés motoros). Sorolás mind a SUNCLIPS-nél, mind az ICARUS-nál megoldható, a lamella-elrendezés pedig horizontális, vertikális, illetve térben előrenyúló lehet. Ami a színválasztékot illeti, a RAL-skálát kell alapul vennünk.