×

Titon szellőztetők

 Jellemzők

  • hővisszanyerős szellőztető
  • folyamatos légcserét biztosít
  • csökkenti az épület energiaigényét
  • megszünteti a párát és az ezáltal okozott penészedést
  • 2021-től az új építésű ingatlanokba kötelező
 


- Cégünk jelenleg kizárólag értékesítéssel foglalkozik. Ezen termékek esetén kivitelezését nem tudunk vállalni. - 

Leírás

 

A hővisszanyerős szellőztetők (HRV) elszívják a helyiségben felgyülemlett párát, amely a szerkezet kivezető csövén keresztül, a felszabadulő hőtől megszűrve távozik az épületből. A bevezető csövön keresztül a szabadból beszívott levegő megszűrve érkezik, majd a rendszer hőcserélője a szoba hőmérsékletének megfelelően felmelegíti a levegőt és továbbítja a helyiségekbe. A friss levegő felmelegítéséhez a már elhasznált levegőből kinyert hőt használja a rendszer, így nem használ fel plusz energiát a fűtéshez.

A folyamatos levegőcserének és a szűrőknek köszönhetően javul a beltéri levegő minősége, hiszen nem tudnak megtelepedni a penészgombák és egyéb toxikus anyagok. Az allergiával küzdőknek sem kell többet a szellőztetés miatt aggódni, mivel a szűrőknek hála kevesebb pollen jut a házba, mint a hagyományos szellőztetéssel. A helyiségek széndioxid tartalmának csökkentéséhez is hozzájárulnak a szellőztetők, ezáltal a bent tartózkodók kevésbbé fogják bágyadtnak érezni magukat és nő a koncentrációs képesség is.

Energiafogyasztás szempontból a Titon szellőztetők nagyon alacsony energiaigénnyel rendelkeznek. A minimális hővisszanyerési készségük pedig 83 - 92% között van.

 


Kivitelezés

A 2021-től érvényben lévő törvény alapján az új építésű épületekre csak akkor adható lakhatási engedély, ha azok energiaigénye közel nulla. Ezt hővisszanyerős szellőztetők nélkül szinte lehetetlen elérni. A Titon szellőztetők Standard verziói "A", míg az Eco verziók "A+" energiabesorolásuak.

A szellőztetők kivitelezését az épületek tervezése során kell jelezni a generálkivitelezőnek és előkészíteni a szükséges kivezetéseket. A szerkezethez csatlakoztatott ki-és bevezetőcsöveket még az építkezés alatt kell kialakítani, majd a későbbiekben a szellőztetőt ezekhez beépíteni. A szellőztetők beüzemelését a gyártó utasításai szerint, szakembernek kell elvégeznie.A beüzemelést akkor tudjuk megtenni, ha a csövezet és a szellőző helye ki van alakítva. A berendezést 230V-os földelt konnektorba kell csatlakoztatni.

A Titon hővisszanyerős szellőztetőkből több fajta létezik, így a kivitelezhető típus függ a helyiségek méretétől, a nedves helyiségek (konyha, fürdőszoba) számától, a ventilátor teljesítményétől és a csövezet kialakításától.

A generálkivitelező útmutatásai alapján ajánlunk ki Önnek egy vagy több típust, amik közül kiválaszthatja a legmegfelelőbbet.


Típusok

 Kis- és közepes méretű lakásokhoz (170 nm-ig)

Adatok HRV 1.25 HRV 1.35 HRV 1.6  HRV 1.75
hőcsere teljesítmény 91% 88% 89% 90%
fogyasztás 0.53 W/l/s 0.65 W/l/s 0.49 W/l/s 0.56 W/l/s
szűrő G3, G4 G3, G4 G3, G4 G3, G4

 


 Közepes- és nagy méretű lakásokhoz (170 nm felett)

Adatok HRV 2 HRV 2.85 HRV 3 HRV 10 HRV 10.25
hőcsere teljesítmény 90% 91% 90% 92% 90%
fogyasztás 0.56 W/l/s 0.52 W/l/s 0.66 W/l/s 0.48 W/l/s 0.39 W/l/s
szűrő G3, G4 G3, G4 G3, G4 G4, F7 G4, F7

 

Extrák:

- Summer Mode: csökkenti a befúvó ventilátor teljesítményét

- Summer Boost (csak Eco modellek): maximumra növeli a befúvó és az elszívó ventilátor teljesítményét

- Summer bypass (csak Eco modellek): a befúvó melegítés nélkül juttatja tovább a levegőt

- Intelligens páraszabályozás