×

Titon légbevezetők - ablak szellőzők


 Jellemzők

 • kézileg nyitható és zárható szellőztető
 • ablakok felső részére szerelhető
 • manuális szellőztetés
 • penészedés mértékét csökkenti
 • ajánlott nyílt tüzelésű fűtéssel rendelkező helyiségekbe
 


Leírás

A légvezetők manuálisan szabályozzák a helyiségek légáramlását. A szellőzőn keresztül beáramló friss levegő huzatmentes és a jól záródó szerkezet miatt télen sem szökik el a meleg. Az egyedi tervezésű billenő T-rúdnak köszönhetően a szellőző kényelmesen nyitható és zárható.

A nyílt égésű gázkészülékkel rendelkező helyiségek esetén a légbevezetők nem zárhatók el, mivel csak így biztosítható a szükséges égési-és szellőzési levegő utánpótlása. 

A szellőzők kombinálhatók külső eső-és rovarvédő ráccsal.

A légbevezetők nem oldják meg az elhasznált levegő cseréjét, erre a hővisszanyerős szellőztetők jelentenek megoldást.

 

 


Kivitelezés

A légbevezetők régi és új típusú nyílászárókba egyaránt beépíthetők. A régi ablakok esetén gyakran jelentkező probléma a párásodás és penészedés, amire a légbevezetők megoldást nyújthatnak, így elkerülhető a nyílászárók teljes cseréje.

A szellőzők a nyílászárók fix- és mozgó részére, vagy a toktoldóra is felszerelhetők, típusonként változó furatrés mérettel. A furatrések azért szükségesek, mert segítenek az optimális léghozam elérésében. Az ajánlott furatrések megváltoztatása negatív hatással lehet a teljesítményre.

A nyílászáró anyaga lehet:

 • alumínium
 • műanyag
 • fa

 


Típusok

 • Trimvent Select S13

Kis helyigényű, UV stabil műanyag légbevezető, amely minden nyílászáró típushoz felszerelhető. Kialakítása egy 13 mm-es furatréshez illeszkedik. Igény szerint kombinálható eső-és rovarvédővel, illetve rovarvédő ráccsal. Minimalista, lekerekített dizájnnal és kényelmes fogantyúval rendelkezik. Ideális választás nyílászáró felújításhoz és kis méretú ablakokhoz.

Levegőbeáramlás iránya:

- felfelé

- lefelé

- mindkét irányba

Jelenleg 8 színben (fehér, barna, fényes fehér, karamell, grafit szürke, fekete, krém és ír tölgy) rendelhető.

 • Trimvent Select Xtra S13

Ideális mind új, mind pedig felújítás előtt álló nyílászárókhoz. Kialakítása követi az új angol szellőztetési szabályokat, ezáltal a korábbi modellekhez képest 60%-kal hatékonyabb levegőáramlást képest biztosítani. A maximális léghozam elérése érdekébe, 13 mm-es furatrés kialakítása szükséges hozzá. Igény szerint kombinálható eső-és rovarvédővel, illetve rovarvédő ráccsal.

Széles színválasztékben érhető el.

 • GRV - gázkészülékek mellé építhető légbevezető

Nem elzárható légbevezető, amely a nyílt égetésű gázkészülékkel ellátott helysigekbe való. Az optimális léghozam elérésére 13- vagy 16 mm-es furatot kell csinálni az ablakba. 

Választható színek: fehér (RAL 9010), barna (RAL 8017)

 • Trimvent SF Sound - hangszigetelt résszellőző

Ez egy nagy teljesítménnyel bíró résszellőző, amely hatékonyan csillapítja a zajt olyan helyeken is, ahol a hagyományos szellőzők nem felelnek meg ezen elvárásnak. Számos kombinációban elérhető, a kívánt hangcsillapítás mértékétől függően. Az optimális léghozam eléréséhez 13 mm-es furatra van szükség.

Levegőbeáramlás iránya:

- felfelé

- lefelé

 


Műszaki Adatok

Adatok Trimvent Select 13 Trimvent Select 13 Xtra GRV Trimvent SF Sound
levegő szivárgás 0.11m³/h (50PA) - - 0.11m³/h (50PA)
ekvivalens terület 1700 mm2 vagy 2700 mm2 4400 mm2 vagy 5000 mm2 10.000 mm2-ig 2500 mm2 vagy 5000 mm2
anyag műanyag műanyag alumínium alumínium