×

Alumínium zsalugáter


Az alumínium zsalugáter egy látványos, mediterrán hangulatot idéző árnyékoló, mely rendkívül ellenálló a külső hatásokkal szemben. Lamellái nem deformálódnak el és lehetnek fixek vagy állíthatók is. Egyaránt remekül mutat vízparti nyaralókon és régi parasztházakon is.

24 hónap jótállás!

 


Prémium minőségű termék
Állítható fénybeesés
Esztétikus
 Termékleírás

 

A hagyományos fa zsalugáterrel szemben az alumínium sokkal tartósabb, időtállóbb szerkezet, ami minimális karbantartást igényelve is hosszú évekig ép marad.  Rendkívül masszív szerkezet, amely nagy súlya miatt csak fa vagy alumínium nyílászáróra szerelhető fel.

Kétféle lamellával kérhető:

  • fix
  • mozgatható

Fix lamellát akkor érdemes választani, ha az épület dekorációját részesíti előnyben, mivel ezen termékeknél a hőszigetelő képesség elmarad a mozgatható lamellás változattól. A mozgatható lamellás zsalugáter funkcionalitás szempontjából előnyösebb választás, hiszen ennél szabályozható a dőlésszög. Továbbá a szerkezete belülről zárható, míg a fix típus esetén nem. A nyíló zsalugáter alakos formában is rendelhető, aminek köszönhetően egyedi formájú nyílászárókra is fel lehet szerelni.

A zsalugáter lehet toló (loggia) kialakítású is, amit sínben futó görgők segítségével mozgathatunk. Ezt elsősorban erkélyek, teraszok, folyosók árnyékolására szokták alkalmazni, de nyílászáró elé is felszerelhető. 

Akár több zsalugáter is kapcsolható egymás mellé (1,2,3,4 szárny), így nagyobb felületek is leárnyékolhatók.


Színválaszték

Mivel a zsalugáter teljes egészében alumíniumból készül, így a RAL-színskála szerinti színekben lehet színtereztetni. Amennyiben természetes fa hatást szeretne, úgy a RENOLIT festést is lehet választani:

  • világos fenyő
  • aranytölgy
  • dió
  • Douglas N8

Vezérlés

  • kézi - kilincs

Kizárólag a tolózsalugátert lehet motorizálni, amit fali kapcsolóval, távirányítóval vagy okos otthon vezérléssel tud működtetni. A lamellák ebben az esetben sem motorizálhatók.


Műszaki adatok

Adatok Méret
szélállóság 60-90 km/h
max. szárny szélesség 1000 mm
max. magasság 2500 mm
max. szárnyak száma 4 db
max. szerkezeti szélesség 2500 mm
lamella méret 50x10 mm