×

Szúnyogháló

 

 

 

A termék, melyet az év jelentős részében előszeretettel használunk, hiszen a téli időszak kivételével mindig jó szolgálatot tesz.; legyen szó a tavaszi allergén növényekről, vagy a nyáron és ősszel is igen kellemetlen perceket okozó szúnyogokról és más rovarokról. Mivel több szempontból is hasznos – akár lakásban, akár kertes házban lakunk -, fontos, hogy tisztában legyünk a típusokkal, a paraméterekkel, és természetesen azzal is, hogy ha befektetünk akár egy pliszébe, akár egy fixszúnyoghálóba, óvjuk azt. Figyeljünk rá, hogy télen, amikor legfeljebb a poloskák okán, vagy egyáltalán nincs használatban, akkor visszahúzzuk a tokba.

Cégünk a következő típusokkal foglalkozik: pliszé, fix-, mobil- és nyitható.

A pliszé szúnyogháló méltán nevezhető a legnépszerűbbnek, mely emellett igen dekoratív is. A háló színe standard szürke, és harmonikaszerűen záródik. Az előnyök közül elsőként emelnénk ki, hogy gyermekbarát, és az idősebbek is könnyen tudják kezelni. Keretben záródik, ezen belül pedig bárhol megállítható, így nem kell bajlódnunk azzal, hogy csak teljesen kinyitott vagy csak teljesen behúzott állapotban használhatjuk. Bármilyen nyílászáróra rögzíthető, akár redőny mögé, illetve vízszintes és függőleges mozgatásra is van lehetőség. Méret szempontjából egybefüggően maximum 3 métert lehet legyártani, ugyanakkor ha valaki kétoldali működtetésűre szeretné, akkor ez a méret akár meg is duplázható. Ez többek közt akkor lehet kifejezetten hasznos, ha a saroknál találkozik a két nyílászáró, hiszen ez a típus mágneses megoldással zárja össze magát, amint az oldalak érintkeznek.

 

 

Abban az esetben, ha a pliszé szúnyogháló mellett tesszük le a voksunkat, fontos odafigyelnünk, hogy bármilyen mutatós és hasznos része is lesz majd otthonunknak, rendszeres odafigyelést igényel az az alsó sín, melyet érdemes minden takarításkor kitisztítani.

A fixszúnyogháló választását érdemes megfontolni, mivel elsősorban olyan nyílászárókra ajánljuk, melyeket kizárólag szellőztetésre használunk; pl.: háztartási helyiségek, garázs, télikertek felső bukó ablakai.
Amit még jó tudni a fix szúnyoghálókról, az az, hogy csavarozható vagy riglis rögzítést is választhatunk. Főbb jellemzői, melyek egyaránt értendőek mindegyik típusra: a keret extrudált alumínium profil; bármely RAL-színre szinterezhető; a háló világosszürke színű, UV-álló, üvegszálas; a profilból egyedi alakzatok is készíthetőek, illetve bármilyen nyílászáróra felszerelhetők.


Négyféle változatban rendelhetőek, melyek a következőek:
- 24x8-as profil
- 24x22-es kiemelt profil
- ISSO fix 60°-os peremmel
- ISSO fix 90°-os peremmel

A mobilszúnyogháló a fix-szel ellentétben bármikor felhúzható vagy elhúzható – legyen szó ablakról vagy ajtóról. Egyszerűen működtethető, hiszen a vízszintes szerkezetet mágnessel lehet zárni, függőleges változatát pedig kézzel beakaszthatjuk a helyére. Alkalmazásakor tökéletes védelmet nyújt a kellemetlen kártevőkkel szemben, használaton kívül pedig alumínium-tokszerkezetébe engedhetjük vissza. A mobilszúnyogháló üvegszálas, UV-álló hálóval készül, ezáltal hosszú élettartamot biztosít a terméknek. Alapvetően itt is léteznek alapszínek, ám a RAL-színskálából kedvünkre választhatunk hozzá olyan színt is, mely biztosan illik majd otthonunkba, és harmonizál majd a már meglévő nyílászárókkal.

A szúnyoghálók negyedik változata, a nyitható szúnyogháló (másnéven zsanéros) a többi típussal ellentétben nem igényel gyakori tisztítást, ugyanakkor nem árt odafigyelni arra, hogy takarításkor ne nyomjuk ki a gumit a keretéből. Bármely nyíló- vagy tolóajtós rendszerhez tökéletesen illeszthető, sőt, ha van a háznál macska vagy kutya, az ő kényelmüket is szolgálhatja az alján kialakítható kisállatajtó. Amit erről fontos tudni, hogy tulajdonságait tekintve részben hasonlít a mobilszúnyoghálóra. Itt arra kell gondolni, hogy a háló ugyanúgy üvegszálas, világosszürke színű és UV-álló, valamint itt is léteznek az alapszíneken felül RAL-színek, melyekkel egyedivé varázsolhatjuk megjelenésüket.