×

Külső tokos műanyag redőny

 

 

 

Akár új építésű házban élünk, akár jó pár éve már annak, hogy ott lakunk, mindannyiunknak fontos a harmónia és az esztétikum. Ehhez járulhat hozzá egy plusz kényelmi faktor, ha már majdnem minden készen van: az árnyékolás. És hogy milyen terméket is válasszunk? Nézzük most a külső tokos műanyag redőnyt!

 

 

A külső tokos műanyag redőny – vagyis az Easyplast – az a típus, mely ideális választás lehet azok számára, akiknek fontos a minőség, a hosszú élettartam, és a kedvező ár. Külső megjelenésében megegyezik az alumínium redőnnyel, ugyanakkor lévén, hogy műanyagból van (kivéve az alsó zárólécet, ugyanis az alumínium), fehér színben rendelhető. A tok horganyzott vaslemezből készül, és megerősített, csapágyazott műanyag tengelye van. A vezetősínben gumi található, így nem zörög, ha például fúj a szél. Ellenben, ha szúnyoghálós kivitelt kérünk, úgy a megvezetést kefe segíti.

 

 

A külső tokos műanyag redőny nyitott hátuljú. A tok többféle kialakításban létezik, melyek közül az egyik az a változat, mellyel kiküszöbölhető az eső által okozott kopogó zaj (a formája miatt ezt a típust nevezik koporsótoknak).