×

Algarve teraszárnyékoló

 

 

Árnyékolóból sokféle létezik, legyen szó külső vagy belső használatúakról, azonban van olyan különleges lehetőség, mely valóban egyedivé varázsolja otthonunkat, azon belül is teraszunkat vagy kertünket. Fotókon vagy katalógusokban biztosan gyakran találkoztunk már ezekkel a típusokkal, és minden bizonnyal lenyűgöztek, hiszen mindegyik formatervezett, letisztult, és mind a minimál, mind a klasszikus stílushoz tökéletesen illik.

 

Kezdjük az elején, és lássuk, milyen típusokat különböztetünk meg: létezik lamellás tetőszerkezetű és textilanyagos. Ha szeretnénk elképzelni, hogy vajon mihez is hasonlítható a Renson Algarve teraszárnyékoló, a legegyszerűbb, ha a manapság is népszerű kerti szaletlikre gondolunk. Ami igazán szembetűnő, és nagyon fontos előny a szaletlivel szemben a mai, modern teraszárnyékolók javára az az, hogy fedhetőek – nem csak felülről, hanem oldalról is. Variálhatóak, egyedileg rendelhetőek, és egy olyan exkluzív plusz életteret biztosítanak számunkra, melyben minőségi időt tölthetünk családunkkal vagy barátainkkal.

 

 

Pár indok, amiért érdemes emellett voksolnunk: időjárásálló, hosszú élettartamú, csúcsminőségű, stabil alumínium-szerkezetű, minimális karbantartást igényel, valamint a vízelvezetése is megoldott. Mindegyik típushoz igényelhető eső- és szélérzékelő, irányításuk pedig motoros rendszerű.

 

Az Algarve az alapkivitel. Ez egy olyan teraszárnyékoló, melynek mozgatható lamellái vannak, ezáltal igen praktikusan használható. Az extrudált alumínium lamellák 150°-ban elforgathatóak, így könnyen tud szellőzni, illetve az árnyékolás milyensége is variálható. Zárt állásban a lamellák teljes mértékben esőállóak, így megvédhetjük bútorainkat.

 

Láthatjuk hát, hogy ennél a teraszárnyékolónál az volt az elsődleges szempont, hogy egy olyan kerti látványosságot tervezzenek, mely évszaktól függetlenül használható. Mérete 4,5x6,05 méteres lehet (szélesség x kinyúlás), maximális magassága pedig 2,8 méter. Hóterhelhetősége 100 kg/m2. Lévén, hogy bővíthető, lehet sorolni is annak érdekében, hogy még nagyobb területet fedjenek le.

 

Az Algarve-nál létezik egy klasszikus kivitel is, mely Algarve Classic Line névre hallgat. Ez lehetőséget nyújt, hogy ne csak minimál stílusú otthonokhoz válasszuk ezt a fajtát, hanem klasszikusokhoz is (ez utóbbi kivitelezése látványos, és a szerkezet tartóoszlopain megjelenő mintában tér el).

 

 

Továbbhaladván a sorban, az Algarve Roof következik, mely a beépített/ráültetett változatot jelenti. Ez egy oszlop nélküli, forgatható lamellás tetőszerkezettel ellátott verzió, mely könnyedén hozzáépíthető az épülethez, avagy integrálható egy már meglévő mélyedésbe is.   

 

Logikus gondolatként felmerül az emberben, hogy ha teljesen leárnyékoljuk – hiszen a teraszárnyékoló kombinálható Fixscreennel -, akkor mi akadályozza meg, hogy sötét legyen alatta? Természetesen létezik válasz a kérdésre, méghozzá a beépíthető világítás. A lamelláknál lehet kérni, hogy beépített LED-es világítás legyen bennük, vagyis kérhetünk felfelé vagy lefelé irányuló világítást is, sőt, a fény erejét is lehet változtatni. A világítás mellett a fűtésre és a hangtechnikára is gondoltak a fejlesztők, így lehet kérni beépíthető fűtést és süllyesztett hangszórókat is. Motorizálás tekintetében egyszerűen távirányítható rendszert alakítottak ki, mely könnyedén irányítja teraszárnyékolónk tető- és oldalelemeit; emellett épületautomatizálási rendszerekkel összehangolva is vezérelhető. Színösszeállítása sokféle lehet, erre bizonyíték, hogy az Algarve bármilyen RAL-színben kérhető.