×

Somfy motorok és vezérlők

 

  • piacvezető francia márka
  • 60 hónap jótállás
  • fali kapcsolós, rádiós távirányító és okos otthon vezérlés
  • programozható
 


A Somfy egy nemzetközi piacvezető márka, amely élen jár az otthon automatizálás terén. A motorok saját márkás vezetékes, illetve vezeték nélküli (rádiós) vezérléssel irányíthatók. A vezetékes működtetés esetén fali kapcsolók segítségével irányíthatók az árnyékolók, amikhez ki kell építeni a vezetékrendszert a csőmotor és a kapcsolók között. A rádiós vezérlés esetén a vezetékek kiépítése megspórolható, hiszen ilyenkor távirányító segítségével tudjuk irányítani az árnyékolókat. A távirányítók lehetnek egy- vagy többcsatornásak, így nem kell minden egyes árnyékolóhoz külön távirányító, hanem azokat egyszerre is lehet irányítani. Az okos otthon vezérlés pedig a maximális kényelmet biztosítja, ugyanis a modern technológiának köszönhetően mobilról, tabletról vagy laptopról is irányíthatók az árnyékolók. A rendszerhez falra szerelt érintőképernyő tartozik, amin nyomon követhető az árnyékolók tényleges pozíciója, valamint külön-külön és egyszerre is állítható bármelyik árnyékoló.

A motorokhoz szél- és fényérzékelő extrák is kérhetők.


Miért érdemes elektromos árnyékolót választani?

 

Kényelem

Az árnyékolók automatizálásánál az elsődleges szempont a kényelem. Egy nagyobb ház esetén minden nap egyesével fel-és leengedni az árnyékolókat sok időt és energiát vesz igénybe. Továbbá vannak olyan esetek, amikor az adott árnyékoló nehezen elérhető helyen van, például egy tetőtéri ablakon, így kézileg nem lehetne működtetni azt.

Hasonló a helyzet a teraszárnyékolók esetén is, ahol a tetőlamellákat és textileket nem tudjuk más vezérléssel irányítani.

Biztonság

A nyaralás és hosszabb távolmaradás esetén gyakran okoz fejtörést, hogy leengedjük vagy ne árnyékolóinkat. Erre kínál megoldást a programozható vezérlés, amellyel előre beállíthatja, hogy a motor egy bizonyos időpontban vagy véletlenszerűen automatikusan leengedje vagy épp felhúzza az árnyékolókat. Ezzel azt az érzetet kelti, hogy valaki mindig tartózkodik otthon. Egy másik előnye a programozhatóságnak, hogy az időjárási körülményekhez igazíthatjuk az árnyékolók  pozícióját, amennyiben a motor mellé szél-és fényérzékelőt is kérünk. Ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy vihar esetén megsérül az ablak, vagy az árnyékoló, hiszen a motor automatikusan le-vagy felengedi az árnyékolót, ha az érzékelő jelez neki.


Melyik árnyékoló legyen elektromos?

 

A Somfy motorok leginkább teraszárnyékolók és a Fixscreen mellé kerülnek beépítésre. Ezen kívül kerülhetnek alumínium redőnyök, textilárnyékolók, zsaluzia vagy zsalugáter mellé is.

A nagyobb méretű alumínium redőnyök, zsaluziák és textilárnyékolók estén, a gyártók csak motorizált működéssel készítik el a termékeket. Például egy 55 x 40 cm-es alumínium redőnyt vagy a 14 m2-nél nagyobb felületű zsaluziát már motorosan javasolt kivitelezni.
Nagy Ágnes:

Nagyon kedves csapat, profi munkavégzés. Igyekeztek minden igényünket figyelembe venni már a legelején. Hasznos tanácsokkal láttak el az árnyékolást illetően (mi lenne számunkra a legalkalmasabb termék). A szerelők rendezetten és tisztán dolgoztak és a munka végeztével összetakarítottak maguk után. Talán az egyik legpozitívabb dolog, hogy a szerelés alkalmával az szerelők olyan dolgokban is igyekeztek segíteni amiben eredetileg nem állapodtunk meg. Szívből ajánlom Őket.

budapesti ügyfél:

Nagyon köszönöm a visszajelzést és a profi segítséget, amit a kollégáik nyújtottak számunkra! Nagyon megdolgoztak azért, hogy újra működjön a rendszerünk. Ha az üzleti partnereim közül valaki építkezni fog és pergolát/árnyékolót szeretne kialakítani, biztosan Önöket fogom ajánlani! Ritka manapság az építőiparban ez a fajta pozitív hozzáállás

Forgó András:

Elégedett voltam a Mavent szolgáltatásával, műanyag, alumínium redőnyt, és zsaluziát is szereltek nálam. A kommunikáció a hosszas egyeztetések alatt mindig kiválóan működött, hamar, érdemben válaszoltak. A kivitelező szakemberek is szépen, tisztán dolgoztak. Lehet, hogy nem a legolcsóbbak a piacon, de messze nem a legdrágábbak, és a megbízhatóság a mai viszonyok között rengeteget ér. Köszönöm még egyszer az elvégzett munkát.

Lénárd Márta:

Ajánlás révén találtam rá a Maventra. Maximálisan elégedett vagyok a Csapattal, már maga az ajánlatadás is korrekt volt. A szereléskor precízen, tisztán (!) és gyorsan dolgoztak a Fiúk. Köszönöm,hogy minden igényünket teljesítették és abszolút segítőkészek voltak minden tekintetben. Amiben megállapodtunk, az úgy is lett. A napellenző pedig igazán minőségi darab. Ritka manapság az ilyen Csapat. Szívből ajánlom Mindenkinek.

Gábor:

A mai napon megtörtént a kivitelezés. Ezúton is szeretném megköszönni a szép és igényes munkát, elismerésem a kollégák hozzáállásához. Kértem még további árnyékolóra felmérést, ezekre várjuk az árajánlatot.

Tamás és Viki:

Még élőben nem láttuk a felszerelt redőnyöket, de az elmondottak alapján minden rendben zajlott és igényesen, szép, minőségi munkát végeztek a srácok. Szeretném megköszönni Nekik (és természetesen Nektek), hogy az elektromos hibát is kijavították! Örülünk, hogy a Balázs segítségével rátok "találtunk"! Szeretnénk az egész Mavent csapatnak Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánni!

Péter:

Köszönöm szépen a munkát melyet kimagasló minőségben sikerült abszolválni. Megerősítem, hogy a jövőben is Önöket fogom választani kérdés nélkül. A csapat lelkiismeretes és korrekt volt minden tekintetben, sok sikert kívánok Önöknek!

:

Sajnos nem tudtam jelen lenni a szerelésnél, de férjem nagyon elégedett volt a profi munkavégzéssel és az eredmény is nagyon jó lett. Köszönöm a munkájukat, nagyon elégedett vagyok.

Pál - Loggia tolózsalugáter:

Köszönettel szeretném visszaigazolni, hogy a megrendelt terméket kollégái felszerelték a lakásomban. Fontos, hogy mind a termékkel, mind pedig azzal a móddal, ahogyan a kollégák dolgoztak teljesen meg vagyok elégedve. Igazán ritkaság ma azt látni, hogy a munkát végzők igazán professzionális szakemberként viselkednek minden szempontból (technikai – emberi). Bodnár Attila és csapata minden esetlegesen felmerülő helyi műszaki problémát indulattól mentesen és kizárólag a minőségi megoldás megkeresésére koncentrálva oldott meg. Magam is műszaki ember vagyok -építészmérnök-, és igazán megnyugtató volt, hogy ilyen emberek dolgoztak nálam! Ahol csak tudom, ajánlani fogom az Önök cégét!