×

Titon légbevezetők - ablak szellőzők


 Jellemzők

 • kézileg nyitható és zárható szellőztető
 • ablakok felső részére szerelhető
 • manuális szellőztetés
 • penészedés mértékét csökkenti
 • ajánlott nyílt tüzelésű fűtéssel rendelkező helyiségekbe
 


Leírás

A légvezetők manuálisan szabályozzák a helyiségek légáramlását. A szellőzőn keresztül beáramló friss levegő huzatmentes és a jól záródó szerkezet miatt télen sem szökik el a meleg. Az egyedi tervezésű billenő T-rúdnak köszönhetően a szellőző kényelmesen nyitható és zárható.

A nyílt égésű gázkészülékkel rendelkező helyiségek esetén a légbevezetők nem zárhatók el, mivel csak így biztosítható a szükséges égési-és szellőzési levegő utánpótlása. 

A szellőzők kombinálhatók külső eső-és rovarvédő ráccsal.

A légbevezetők nem oldják meg az elhasznált levegő cseréjét, erre a hővisszanyerős szellőztetők jelentenek megoldást.

 

 


Kivitelezés

A légbevezetők régi és új típusú nyílászárókba egyaránt beépíthetők. A régi ablakok esetén gyakran jelentkező probléma a párásodás és penészedés, amire a légbevezetők megoldást nyújthatnak, így elkerülhető a nyílászárók teljes cseréje.

A szellőzők a nyílászárók fix- és mozgó részére, vagy a toktoldóra is felszerelhetők, típusonként változó furatrés mérettel. A furatrések azért szükségesek, mert segítenek az optimális léghozam elérésében. Az ajánlott furatrések megváltoztatása negatív hatással lehet a teljesítményre.

A nyílászáró anyaga lehet:

 • alumínium
 • műanyag
 • fa

 


Típusok

 • Trimvent Select S13

Kis helyigényű, UV stabil műanyag légbevezető, amely minden nyílászáró típushoz felszerelhető. Kialakítása egy 13 mm-es furatréshez illeszkedik. Igény szerint kombinálható eső-és rovarvédővel, illetve rovarvédő ráccsal. Minimalista, lekerekített dizájnnal és kényelmes fogantyúval rendelkezik. Ideális választás nyílászáró felújításhoz és kis méretú ablakokhoz.

Levegőbeáramlás iránya:

- felfelé

- lefelé

- mindkét irányba

Jelenleg 8 színben (fehér, barna, fényes fehér, karamell, grafit szürke, fekete, krém és ír tölgy) rendelhető.

 • Trimvent Select Xtra S13

Ideális mind új, mind pedig felújítás előtt álló nyílászárókhoz. Kialakítása követi az új angol szellőztetési szabályokat, ezáltal a korábbi modellekhez képest 60%-kal hatékonyabb levegőáramlást képest biztosítani. A maximális léghozam elérése érdekébe, 13 mm-es furatrés kialakítása szükséges hozzá. Igény szerint kombinálható eső-és rovarvédővel, illetve rovarvédő ráccsal.

Széles színválasztékben érhető el.

 • GRV - gázkészülékek mellé építhető légbevezető

Nem elzárható légbevezető, amely a nyílt égetésű gázkészülékkel ellátott helysigekbe való. Az optimális léghozam elérésére 13- vagy 16 mm-es furatot kell csinálni az ablakba. 

Választható színek: fehér (RAL 9010), barna (RAL 8017)

 • Trimvent SF Sound - hangszigetelt résszellőző

Ez egy nagy teljesítménnyel bíró résszellőző, amely hatékonyan csillapítja a zajt olyan helyeken is, ahol a hagyományos szellőzők nem felelnek meg ezen elvárásnak. Számos kombinációban elérhető, a kívánt hangcsillapítás mértékétől függően. Az optimális léghozam eléréséhez 13 mm-es furatra van szükség.

Levegőbeáramlás iránya:

- felfelé

- lefelé

 


Műszaki Adatok

Adatok Trimvent Select 13 Trimvent Select 13 Xtra GRV Trimvent SF Sound
levegő szivárgás 0.11m³/h (50PA) - - 0.11m³/h (50PA)
ekvivalens terület 1700 mm2 vagy 2700 mm2 4400 mm2 vagy 5000 mm2 10.000 mm2-ig 2500 mm2 vagy 5000 mm2
anyag műanyag műanyag alumínium alumíniumNagy Ágnes:

Nagyon kedves csapat, profi munkavégzés. Igyekeztek minden igényünket figyelembe venni már a legelején. Hasznos tanácsokkal láttak el az árnyékolást illetően (mi lenne számunkra a legalkalmasabb termék). A szerelők rendezetten és tisztán dolgoztak és a munka végeztével összetakarítottak maguk után. Talán az egyik legpozitívabb dolog, hogy a szerelés alkalmával az szerelők olyan dolgokban is igyekeztek segíteni amiben eredetileg nem állapodtunk meg. Szívből ajánlom Őket.

budapesti ügyfél:

Nagyon köszönöm a visszajelzést és a profi segítséget, amit a kollégáik nyújtottak számunkra! Nagyon megdolgoztak azért, hogy újra működjön a rendszerünk. Ha az üzleti partnereim közül valaki építkezni fog és pergolát/árnyékolót szeretne kialakítani, biztosan Önöket fogom ajánlani! Ritka manapság az építőiparban ez a fajta pozitív hozzáállás

Forgó András:

Elégedett voltam a Mavent szolgáltatásával, műanyag, alumínium redőnyt, és zsaluziát is szereltek nálam. A kommunikáció a hosszas egyeztetések alatt mindig kiválóan működött, hamar, érdemben válaszoltak. A kivitelező szakemberek is szépen, tisztán dolgoztak. Lehet, hogy nem a legolcsóbbak a piacon, de messze nem a legdrágábbak, és a megbízhatóság a mai viszonyok között rengeteget ér. Köszönöm még egyszer az elvégzett munkát.

Lénárd Márta:

Ajánlás révén találtam rá a Maventra. Maximálisan elégedett vagyok a Csapattal, már maga az ajánlatadás is korrekt volt. A szereléskor precízen, tisztán (!) és gyorsan dolgoztak a Fiúk. Köszönöm,hogy minden igényünket teljesítették és abszolút segítőkészek voltak minden tekintetben. Amiben megállapodtunk, az úgy is lett. A napellenző pedig igazán minőségi darab. Ritka manapság az ilyen Csapat. Szívből ajánlom Mindenkinek.

Gábor:

A mai napon megtörtént a kivitelezés. Ezúton is szeretném megköszönni a szép és igényes munkát, elismerésem a kollégák hozzáállásához. Kértem még további árnyékolóra felmérést, ezekre várjuk az árajánlatot.

Tamás és Viki:

Még élőben nem láttuk a felszerelt redőnyöket, de az elmondottak alapján minden rendben zajlott és igényesen, szép, minőségi munkát végeztek a srácok. Szeretném megköszönni Nekik (és természetesen Nektek), hogy az elektromos hibát is kijavították! Örülünk, hogy a Balázs segítségével rátok "találtunk"! Szeretnénk az egész Mavent csapatnak Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánni!

Péter:

Köszönöm szépen a munkát melyet kimagasló minőségben sikerült abszolválni. Megerősítem, hogy a jövőben is Önöket fogom választani kérdés nélkül. A csapat lelkiismeretes és korrekt volt minden tekintetben, sok sikert kívánok Önöknek!

:

Sajnos nem tudtam jelen lenni a szerelésnél, de férjem nagyon elégedett volt a profi munkavégzéssel és az eredmény is nagyon jó lett. Köszönöm a munkájukat, nagyon elégedett vagyok.

Pál - Loggia tolózsalugáter:

Köszönettel szeretném visszaigazolni, hogy a megrendelt terméket kollégái felszerelték a lakásomban. Fontos, hogy mind a termékkel, mind pedig azzal a móddal, ahogyan a kollégák dolgoztak teljesen meg vagyok elégedve. Igazán ritkaság ma azt látni, hogy a munkát végzők igazán professzionális szakemberként viselkednek minden szempontból (technikai – emberi). Bodnár Attila és csapata minden esetlegesen felmerülő helyi műszaki problémát indulattól mentesen és kizárólag a minőségi megoldás megkeresésére koncentrálva oldott meg. Magam is műszaki ember vagyok -építészmérnök-, és igazán megnyugtató volt, hogy ilyen emberek dolgoztak nálam! Ahol csak tudom, ajánlani fogom az Önök cégét!