×

Zsaluzia

 

 

 

Mivel a zsaluzia lehet külső vagy vakolható tokos is, döntenünk kell, melyiket tudjuk elképzelni otthonunkban, illetve műszakilag melyik a könnyebben megoldható. Nagyszerű és modern választásnak bizonyul családi házak, iroda- és ipari épületek, középületek számára, nagyobb épületek esetén a hűtési és fűtési költségek is csökkenthetőek (épületvezérlési rendszerrel kiegészítve).

 

Amennyiben a vakolható tokos zsaluziára szavazunk, fontos tudnunk az alábbi információkat.

 

Ha nagy fesztávokat kívánunk lefedni az árnyékolóval, illetve szeretnénk a fényt is finoman szabályozni, a legjobb választás lehet, hiszen modern, kiváló minőségű, és rengeteg pozitív tulajdonsága van. Legyen akár hideg tél vagy forró nyár, essen az eső vagy fújjon a szél, a zsaluzia jól tűri az évszakos változásokat, mindemellett magas a szélállósága is. Megfelelően szigetel és szűri a zajt. Standard és kombi vezetősínnel, illetve sodronyos megvezetéssel is kérhető. Működtetése elsősorban motorosan ajánlott (ez a változat szél-, fény- és esőérzékelővel is ellátható).

 

A zsaluziák szerkezetét bármely RAL-színben kérhetjük, a lamellák színe pedig 70m2 felett egyedi változatban is elkészíthető. A tok hátulja kiegészíthető hőszigeteléssel, elől pedig Styrodur-réteggel és vakolóéllel van ellátva.

 

 

 

Árnyékolni sokféleképpen lehet. Nem mindegy azonban, hogy mi az, ami leginkább illik otthonunkhoz, és amit hosszútávon is el tudunk képzelni, legyen az külső vagy belső árnyékoló. Van, aki a redőnyöket részesíti előnyben, van, akinek a zsaluzia áll közelebb a szívéhez, és természetesen van olyan is, aki csak függönnyel tudja elképzelni a nappaliját vagy a hálószobáját. Láthatjuk tehát, hogy egészen eltérő, sokszor egyedi igények mutatkoznak arra, hogy hogyan óvjuk magunkat és bútorainkat a káros sugárzásoktól vagy a túlmelegedéstől. Maradva a külső árnyékolóknál, a zsaluzia nagyszerű választás. 

 

Egyben különleges, modern, kiváló minőségű, másrészt számtalan pozitív tulajdonsággal is bír. Nagyszerű szolgálatot tehet nekünk hosszútávon, amennyiben erre esik a választásunk, hiszen szinte ez az egyetlen olyan kültéri megoldás, mellyel a bejutó fény mennyiségét és irányát jól lehet szabályozni. Ha nagy felületű nyílászáróra kívánjuk tenni, kifejezetten mutatós. Legyen tél vagy nyár, essen az eső vagy fújjon a szél, a zsaluzia jól tűri az évszakos változásokat, magas a szélállósága (akár 90 km/h). A zsaluziához kérhető lamellák formája háromféle lehet: C-, Z- és S-lamella, maga a rendszer pedig vakolható vagy külső tokos.

 

A külső tokos zsaluzia esetén lehetőség van L- és U-alakú vagy egyedi kialakítású takarólemez gyártására is. Lehet kérni standard vezetősínes, sodronyos és öntartó vezetősínes változatban, ha valakinek így jobban megfelel. Működtetését illetően kézi és motoros verzió is megoldható. A lamellákat bárhol meg lehet állítani, illetve az adott pozícióban dönthetőek is. A színvilág a RAL-skála szerint választható, valamint jó tudni, hogy a lamellák 70m2 felett egyedi színben is gyárthatóak.     

 

 

Zsaluzia - PERFEKT-tokos

 

Oly’ sok választási lehetőségünk nyílik, ha árnyékolni szeretnénk lakásunkat vagy házunkat, ugyanakkor nem mindegy, melyiket is választjuk a többféle rendszerből. Amit mindenképpen jó, ha megteszünk az az, hogy megismerkedünk a rendszerekkel és típusokkal, és miután teljes rálátásunk nyílt a zsaluziák világára, kiválaszthatjuk azt, mely nekünk a legjobban tetsző.

A tokrendszerek igény szerint változhatnak, ilyen módon létezik PERFEKT ST áthidaló helyére építhető, PERFEKT AE nyílászáróra építhető és PERFEKT JUMBO.

 

A PERFEKT ST zsaluzia-tokrendszer legfontosabb tulajdonságai: a zsaluzia tokja hőszigetelt, így alkalmassá válik a passzív házakba történő beépítést; utólag is kérhető hozzá szúnyogháló, a zsaluziatok beépítésével pedig már nem lesz szükség áthidaló elemek beépítésére, így ez költséghatékonyabb.

 

A PERFEKT AE pillérvázas szerkezetű épületekhez a legjobb, ugyanakkor tökéletesen megfelel új és régebbi építésű ingatlanokhoz is. Hasonlóan a PERFEKT ST-hez, ez is alkalmas passzív házakhoz, és ehhez is kérhető utólag szúnyogháló; akár nagy magasságban is könnyedén szerelhető; maximálisan hőszigetel.

 

A PERFEKT JUMBO zsaluziatok mindezek mellett tud egy különlegességet is, mely sok esetben segíthet, ugyanis ez a típus akkor alkalmazandó, amikor az árnyékolandó felület magassága nagyobb, mint 240 centiméter. Egyaránt építhető áthidaló helyére és nyílászáróra is. 

 

 

Zsaluzia – öntartó rendszerű

 

Árnyékolni többféleképpen lehet. Fontos, hogy már az elején tisztában legyünk azzal, mi az, ami leginkább illik majd otthonunkhoz, vagyis amit hosszútávon is el tudunk képzelni, legyen az külső vagy belső árnyékoló. Amennyiben a zsaluziára esett a választásunk, számos lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy eldönthessük, mi lesz a legmegfelelőbb, mely természetes módon véd majd a káros sugárzásoktól és a nyári túlmelegedéstől. Érthető hát, hogy sokan az öntartó rendszerű megoldás mellett teszik le a voksukat.

 

Az öntartó zsaluziarendszer külső vagy vakolható tokos verziónál szintén számításba jöhet. Minden esetben kombi vezetősín kerül alkalmazásra; ennél fogva rögzül a zsaluzia masszív keret- és tokrendszere. Ennek köszönhetően a felmerülő szúnyoghálóigény könnyedén megoldható, hiszen rejtetten beépíthetőek a rendszerbe. Az öntartó típusnak hatalmas előnye, hogy abszolút hőhídmentes is lehet, így a penészesedés teljes mértékben elkerülhető, ami manapság igen gyakori hiba vagy a későbbiek folyamán felmerülő probléma - akár építkezünk, akár évek óta lakunk az ingatlanban.

 

Fontos információ a termékről, hogy akár 4x4 méteres szerkezet is készíthető, sőt, alakos kivitel is igényelhető. Kézi vagy motoros vezérlés is szóba jöhet, így mindenki maga döntheti el, melyiket preferálná - bár tény, hogy utóbbi jóval népszerűbb. Rögzítése masszív keret- és tokrendszer segítségével történik, mely csak és kizárólag a vezetősíneknél rögzül a nyílászárók keretére. Ami magát a szerkezet színeit illeti, a RAL-skála a mérvadó, emellett a lamellák színeinek esetében is bőséges a választék.