×

Teraszárnyékoló

 

 

 

VARISOL F100 kompakt függőleges teraszárnyékoló

 

Teraszárnyékolóból sokféle létezik, ezt nyilvánvalóan mi is tapasztaltuk már akár egy barátunknál, akár egy rendezvényen, azonban ha függőleges árnyékolásban törjük a fejünket, érdemes kicsit másképpen gondolkodni, mint a hagyományos szerkezetek esetében. A vízszintes kivitel ugyanis sokkalta gyakoribb, ellenben függőleges társa egy talán szokatlanabb, de mindenképpen esztétikus megoldást kínál számunkra.

 

A VARISOL F100-as függőleges teraszárnyékoló kompakt kialakítású, teraszok elülső és oldalsó részeinek árnyékolására lett kitalálva. Méreteit tekintve maximum 6 méter széles, és 3 méter magas lehet. A tokrendszer nagy méretek esetében is keskeny marad, az árnyékolt felület (mely egy mezőre értendő) pedig 15m2 motoros mozgatással. Kapcsolás nem, ellenben egymás mellé sorolás lehetséges. Működtetése motorosan megoldott.

 

Szélállósága 45-48 km/h közé tehető, színeit illetően pedig elmondható, hogy bármilyen kérhető, mely szerepel a RAL-skálában vagy a Tiger Drylac-palettán. Fontos információ, hogy a vízszintesen csíkos és sávos textilek maximum 150 cm-s magasságig kérhetőek.

 

 

VARISOL T200 motoros üvegtető vagy pergola alatti árnyékoló

 

Egy szép kert vagy családi fészek akkor lehet még otthonosabb, ha lassanként kicsinosítjuk, és megkap minden olyan kiegészítőt, melyre szükségünk van. Ehhez járulhat hozzá az árnyékolás mint olyan lehetősége is, hiszen sokkalta kényelmesebben érezhetjük magunkat, ha a nagy nyári melegben úgy ebédelhetünk a teraszon, hogy közben biztosan nem kapunk napszúrást.

 

A VARISOL T200-asa minden ebbéli aggályunkat egy csapásra megoldja, hiszen motoros működtetésű üvegtető vagy pergola alá is felszereltethetjük. Egyszerű és könnyen kezelhető szerkezetről van szó, mely védve van az időjárás viszontagságaitól - lévén, hogy belülre szerelik, nem piszkolódik. Méretei a következőképpen alakulnak: maximális szélessége 6 méter, maximális kinyúlása pedig 4,5 méter lehet. Működtetése motoros irányítással ajánlott. Kapcsolt szerkezet 2 mezőig lehetséges, melyek egy motorral működtethetőek.

 

Szélállósága 45-48 km/h közé tehető. Színek tekintetében a RAL-skálát vagy a Tiger Drylac-palettát kell figyelembe vennünk, ami pedig a textileket illeti, az Acryl, a Swella Sunsilk, a Sattler Lumera és a SOLTIS termékei azok, melyekből választhatunk.