×

Ráépíthető tokos redőny

 

 

 

A PERFEKT AE 200 RG-ről mint típusról elmondható, hogy kimondottan pillérvázas szerkezetű épületekhez ajánlott, ellenben új építésű ingatlanoknál vagy régiek nyílászárócseréjénél is megfelelő választásnak bizonyul. A nyílászáróval együtt kerül beépítésre, hossza pedig megegyezik annak szélességével. Rögzítéskor mindig az adott nyílászáró oldalára csavarozzák fel. Ez az a konstrukció, melynek a legkisebb a légáteresztése. Hasonlóan a PERFEKT ST 200 RG-hez, ez is könnyedén szerelhető a többedik emeleten is. Ami a színeket illeti, az alumínium vezetősín és a szerelőfedél bármilyen RAL-színben rendelhető, valamint RENOLIT-fóliás kivitelre is van lehetőség.

 

Amennyiben új építésű házról beszélünk, többféle tokméret is szóba jöhet, mely az épület falának vastagságához igazodik. Amennyiben utólag szeretnénk élni ezzel a típussal, komplett nyílászárócsere alkalmával van erre lehetőségünk. Lévén, hogy a redőnytokok igen jó minőségű hő- és hangszigetelő anyagból készülnek, a hőhíd könnyedén kivédhető (ezáltal a penészesedés és az energiaveszteség is). Működtetése történhet kézi (gurtnis) vagy motoros megoldással.  

 

 

 

Mindenkinek más az ízlése, mások az igényei, így az az egyetlen járható út, ha megpróbáljuk ezeket olyan módon kielégíteni, hogy nem csak alumínium redőnyöket, hanem műanyagot is bemutatunk. Következzék hát a nyílászáróra építhető EXTE Elite XT.

 

A legfontosabb tudnivaló, hogy mindent kérhetünk műanyagból (tok, vezetősínek, lécek), vagy akár kombinálhatjuk alumíniummal is, így lehet például műanyag a tok és a vezetősín, de alumínium a léc. Azt viszont fontos megemlíteni, hogy a műanyag részek nem szinterezhetőek a RAL-színskála szerint, így az alapszín a fehér. Amennyiben mégis szeretnénk egyedivé varázsolni, külön rendelésre fautánzatú vagy RENOLIT-fóliás kivitel igényelhető.

 

Mivel minden nyílászárótípushoz tökéletesen passzol, nem gond, ha otthonunkban fa, műanyag vagy esetleg alumínium ablakok és ajtók találhatóak. Az EXTE Elite XT vezetősínjeiben nem gumi van, hanem kefe, valamint nagyon egyszerűen szerelhetőek (kétféle irányból: alulról és szemből is). Kívánság szerint lehetőség van utólag igényelni hozzá szúnyoghálót. Gurtnis és motorizált működtetés egyaránt megoldható az ügyfél igényeihez igazodva (utóbbi csak alumínium lécek esetében).