×

Lagune teraszárnyékoló

 

 

 

Kellemes látvány, kényelmes érzés. Teraszunk és kertünk különleges éke lehet egy olyan teraszárnyékoló, mely tökéletesen illik modern, minimalista vagy akár klasszikus stílusú otthonunkhoz. Mivel árnyékoló és árnyékoló közt is nagy a különbség, nem véletlen, hogy a belga Renson-cég is többfélét kínál számunkra. Az Algarve, a Camargue és a Skye után most itt az elegáns elnevezésű Lagune, mely lehetővé teszi, hogy annyit lehessünk kint a szabadban – legyen éppen tél vagy nyár -, amennyit csak szeretnénk.  

 

A Lagune alumínium-szerkezete időtálló, nem szorul festésre, és a nap sem szívja ki. Emellett beázás- és csöpögésbiztos, melyről a szerkezetbe épített vízelvezetés gondoskodik. Széles színskála és strapabíró textilek fokozzák egyediségét, mely abban is megmutatkozik, hogy utóbbiak PVC-bevonatú üvegszálból készülnek, vagyis védenek a káros napsugaraktól, tűzállók, illetve megtartják alakjukat. Ami a szélállóságot illeti, Fixscreennel kombinálva könnyedén biztosítható; amennyiben élünk ezzel a lehetőséggel, kérhetünk akár ún. Crystal-ablakot, melynek segítségével zárt állapotban sem kell lemondanunk a kilátásról. Lehetnek extra igényeink, ugyanis a Lagune akár 12 méteres szélességig is kapcsolható. A világításra, a fűtésre és a hangtechnikára szintén nagy gondot fordítottak a fejlesztők – látható tehát, hogy a modell valóban minden igényt kielégít.

 

Méreteit tekintve 6x6 méter lehet (szélesség x kinyúlás), magassága pedig maximum 2,5 méter. Szélállósága zárt állapotban 120 km/h, működtetése motoros kivitelű. A szerkezet tengelyirányban 3 mezőig sorolható, színvilága RAL-skála szerint szinterezhető.

 

Oldalárnyékolása négyféle módon is történhet: Fixscreen árnyékolóval, Loggia-panelekkel, üvegtolóajtóval, valamint kombinált árnyékolási technikával. A függőleges mozgatású Fixscreen teljesen integrált a szerkezetbe, segítségével tökéletesen megoldható az oldalsó árnyékolás; emellett óv a kíváncsi tekintetektől, és a rovaroktól (ehhez a verzióhoz kérhető a zavartalan kilátásért felelős, áttetsző Crystal-ablak). A Fixscreen zipzáras rendszerű, akár 80 km/h-s szelet is elvisel anélkül, hogy szakadna vagy kiugrana a helyéről, ugyanakkor textilei szúnyogháló-funkciót is betöltenek. 

 

A Loggia-panelek akkor bizonyulnak a lehető legideálisabb választásnak, ha csúszófalat vagy csúszóajtót szeretnénk létrehozni. Több panel alkalmazásával voltaképpen egy egész oldal is eltakarható. A panelek voltaképpen nem mások, mint lamellák, melyek anyaga fa vagy alumínium; típusait illetően többféle választási lehetőség áll rendelkezésünkre.

 

Az üvegtolóajtó abban az esetben megfelelő választás, ha a hidegtől vagy az esőtől szeretnénk védeni bútorainkat, illetve ha szeretünk ilyenkor is a szabadban tartózkodni. Az üveglapok közt apró rés található, mely biztosítja a szellőzést, valamint egy plusz zár hozzáadásával a biztonságunkat is garantálja.