×

Külső tokos alumínium redőny
Lakás vagy ház, kicsi vagy nagy, a lényeg, hogy kényelmesen és otthonosan érezzük magunkat benne. Ez nyilvánvalóan sok tényezőből tevődik össze, melyek egyik alapvetése az árnyékolás. Amennyiben alumíniumból készült redőnyök mellett tesszük le a voksunkat, érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen előnyökkel jár ez számunkra.

 

 

Az alumínium egyik pozitív tulajdonsága, hogy kiváló hő- és hangszigetelő képességű, illetve véd a káros UV-sugaraktól. Nem biztonságtechnikai célból gyártják és választják az ügyfelek, mégis növeli a biztonságérzetet. Mivel a melegebb évszakokban megnövekedett igény mutatkozik a szúnyoghálókra, így ezek kombinálására is van lehetőség. A minőség értelemszerűen garantálja a hosszú élettartamot, hisz nem egy-két évre, hanem nyilvánvalóan hosszútávra fektet be az ember egy ilyen termékbe.
Az alumínium redőnyök szerkezete (tok, vezetősín, záróléc) szinterezhető, működtetése pedig kézi vagy motoros kivitelben igényelhető.


A külső tokos alumínium redőnyt illetően lehet választani, hogy magyar Atenád Kompaktot vagy német heroal márkájút szeretnénk-e. A redőnylécek mindkét esetben kimagasló minőségűek és stabilitásúak (vagyis ez minden esetben heroal-gyártmány). Amennyiben a Kompaktot kérjük, fontos tudni a következőket: szögletes tokformájú, vékonyabb lemezszerkezetű termék. Ha a heroalt szeretnénk otthonunkba, ez egy vastagabb anyagból készülő, íves vagy szögletes tokformájú - vagyis szintén kiváló minőségű terméket kapunk. Mindkét márka tokjai tökéletesen illeszkednek az épülethez – értendő ez a méretre és a színre is. Alumínium mivoltának köszönhetően a RAL-színskála alapján szinterezhetőek, illetve RENOLIT-fóliával vagy Tiger Drylac-kivitelben is kérhetőek – ez utóbbi strukturált felületű (érdes).