×

Külső tokos alumínium redőny
Lakás vagy ház, kicsi vagy nagy, a lényeg, hogy kényelmesen és otthonosan érezzük magunkat benne. Sok tényezőből tevődik ez össze, melynek egyik alapvetése az árnyékolás. Amennyiben alumíniumból készült redőnyök mellett tesszük le a voksunkat, érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen előnyökkel jár ez számunkra.

 

 

Az alumínium egyik pozitív tulajdonsága, hogy kiváló hő- és hangszigetelő képességgel bír, illetve véd a káros UV-sugaraktól. Ugyan nem biztonságtechnikai célból gyártják és választják az ügyfelek, mégis növeli a biztonságérzetet. Mivel a melegebb évszakokban megnövekedett igény mutatkozik a szúnyoghálókra, így ezek kombinálására is van lehetőség. A minőség értelemszerűen garantálja a hosszú élettartamot, hisz nem pár évre, hanem nyilvánvalóan hosszútávra fektet be az ember egy ilyen termékbe.  
Az alumínium redőnyök szerkezete (tok, vezetősín, záróléc) szinterezhető, működtetése pedig kézi vagy motoros kivitelben igényelhető.


A külső tokos alumínium redőnyt illetően lehet választani, hogy magyar Atenád Kompakt vagy német heroal márkájút szeretnénk-e. A redőnylécek mindkét esetben kimagasló minőségűek és stabilitásúak (vagyis minden esetben heroal-gyártmány). Amennyiben a Kompaktot kérjük, fontos tudni a következőket: szögletes tokformájú, vékonyabb lemezszerkezetű termék. Ha a heroalt szeretnénk otthonunkba, ez egy vastagabb anyagból készülő, íves vagy szögletes tokformájú - vagyis szintén kiváló minőségű terméket kapunk. Mindkét márka tokjai tökéletesen illeszkednek az épülethez – értendő ez a méretre és a színre is. Alumínium mivoltának köszönhetően a RAL-színskála alapján szinterezhetőek, illetve RENOLIT-fóliával vagy Tiger Drylac-kivitelben is kérhetőek – ez utóbbi strukturált felületű (érdes).