×

Camargue teraszárnyékoló

 

 

Valódi luxus és kivételes látvány, mellyel egyedivé válik kertünk. Nem kell aggódnunk, hogy mennyi időt töltsünk a szabadban, hiszen egy ilyen nagyszerű kerti kiegészítővel ez könnyedén megoldható. Akár katalógusban, akár egy barátunknál találkoztunk már ezzel a típussal, minden bizonnyal lenyűgözött minket mérete, letisztultsága és egyedi formavilága. Külön praktikuma, hogy klasszikus és minimál stílusú épületekhez egyaránt tökéletesen illik.

 

 

Pár indok, amiért érdemes emellett döntenünk: időjárásálló, hosszú élettartamú, csúcsminőséget képvisel, masszív alumínium-szerkezetű, minimális karbantartást igényel, valamint a vízelvezetése is megoldott. Motorikusan vezérelhető, és kívánság szerint eső- és szélérzékelő is rendelhető hozzá.

 

Amiben a Camargue más, mint a többi teraszárnyékoló: méreteit tekintve 4,5x6,2 méter lehet (szélesség x kinyúlás), magassága pedig maximálisan 2,8 méter. Hasonlóan az Algarve-hoz, a hóterhelhetőség itt is 100 kg/m2. Az alumínium lamellák vízszintesen elforgathatóak, és ha esős időnk van, abban az esetben is megoldott a vízelvezetés, hiszen integrált vízelvezető csatornái vannak. Sorolható szerkezet, vagyis kényelmesen elhelyezhető egymás mellé több is. A világítás és a hangtechnikai megoldás szintén az Algarve-nál megismertekhez hasonlítható, ugyanis itt is kérhetőek ezek az extrák, ugyanakkor nagy változást jelent, hogy az alumíniumvázba elrejthető az elektromos vezetékhálózat, és a hűtést-hangot szabályozó kábelek.

 

Mindezek mellett igény szerint kérhető hozzá oldalsó textilárnyékoló is, mely beépíthető a szerkezetbe, és ezzel meg is kaptuk a választ arra a kérdésünkre, hogy mi történik akkor, ha mi oldalsó napvédelmet is szeretnénk. Ebből többféle megoldás létezik: Fixscreen, Fixscreen Crystal-ablakkal, Loggia-panel, üvegtolóajtó vagy kombinált árnyékolás (Fixscreen + üvegtolóajtó).

 

A Loggia-panelek ideális választásnak bizonyulnak, ha csúszófalat vagy csúszóajtót szeretnénk létrehozni. A panelek voltaképpen nem mások, mint lamellák, melyek készülhetnek fából vagy alumíniumból. Az üvegtolóajtó a megfelelő választás, ha a hidegtől és az esőtől szeretnénk védeni magunkat és bútorainkat. Az üveglapok között apró rés található, így biztosítva van a szellőzés, egy plusz zár hozzáadásával pedig a biztonság is garantálható.

 

A Camargue – alumínium-szerkezetének köszönhetően – elképesztően időtálló, nem szükséges festeni vagy attól félni, hogy kiszívja a nap. Oldalárnyékolókkal kombinálva kifejezetten szélálló, színvilágát tekintve pedig széles skáláról választhatunk, hogy megtaláljuk azt, mely a szívünkhöz legközelebb áll (RAL-színek). 

 

Végül pedig egy igazi különlegesség, mely kizárólag a Camargue-ra jellemző: lehetőségünk van üveglamellát kérni a többi közé, ám csak öt darabot tetőszerkezetenként, hiszen jelentős súlytöbbletet képvisel.  

 

 

Skye teraszárnyékoló

 

Az Algarve és a Camargue után itt a belga Renson cég prémium kategóriás terméke, mely voltaképpen a méltán népszerű Camargue továbbfejlesztett változata. Ha szeretjük az exkluzivitást és azt, hogy egy igazán különleges megoldás birtokosai lehetünk – már ami a teraszárnyékolókat illeti -, akkor kétség kívül a Skye lesz az, amit választunk majd. Eme nagyszerű termék egyedisége abban rejlik, hogy eltolható tetőszerkezete van.

 

A Skye teraszárnyékoló teljesen nyitható, hiszen a lamellák eltolhatóak, így olyan hatást is elérhetünk, mintha nem is lenne – voltaképpen napozhatunk is alatta. Időtálló, melyet az alumínium-szerkezetnek köszönhet; nem szívja ki a nap, és újrafestést sem igényel. Legyen bármilyen stílusú az otthonunk, illik hozzá, mely nagy könnyebbség lehet, ha esetleg amiatt vacillálnánk, hogy a Skye mellett döntsünk-e. Beázásbiztos, ugyanis be van építve a szerkezetbe a vízelvezetés, emellett szélálló is, hisz kombinálható Fixscreennel, sőt, ún. Crystal-ablakkal is. Az oldalárnyékolás történhet még Loggia-panelekkel, üveg tolóajtókkal és kombinált árnyékolással is.

 

A hozzá igényelhető textileket tekintve fontos kihangsúlyozni, hogy PVC-bevonatos üvegszálból készülnek, valamint tűz- és nedvességállóak, alaktartók, és távol tartják tőlünk a káros napsugarakat.

 

Ha már kialakult bennünk, hogy Skye teraszárnyékolót választunk kertünkbe, élhetünk a kiegészítők adta kényelemmel is, melyet a LED-világítás, a hangtechnika és a hűtési rendszer biztosítanak. Értelemszerűen motorizált verzió kerül forgalmazásra, mellyel egyszerűen vezérelhetjük otthonunk és kertünk legújabb díszét (opcionálisan igényelhető szél- és esőérzékelővel is). Színvilágát illetően a RAL-skála mérvadó.