×

Alumínium zsalugáter

 

 

 

Sokféleképpen árnyékolhatjuk otthonunkat, vagy védhetjük a kíváncsi tekintetek elől. Van, aki függönyökkel szereti díszíteni lakását, van, akinek a zsaluzia adja meg a tökéletes összhangot, és van olyan is, aki a zsalugáterben látja az ideális megoldást. Míg nem is olyan régen még a fából készült típus volt a népszerű, ha például egy balatoni nyaralóra gondolunk, addig ma már a műemlék épületeken is szembetalálkozhatunk az alumínium zsalugáterekkel.

 

Igen magas minőségű, és kifejezetten időtálló árnyékoló. Egyik nagy előnye, hogy jóval tovább használhatjuk bármiféle felületkezelés nélkül, mint fa társaikat, hiszen egyrészt nem eszi meg őket az idő vasfoga, másrészt nem kell újra és újra lemázolni. Árnyékolási hatékonyságát illetően a zsalugáter magasan viszi a prímet az összes kültéri árnyékolót számításba véve. Bármilyen nyílászáróra könnyedén felszerelhető utólagosan is, és hatalmas előnye, hogy nem szívja ki a nap, és nem is deformálódik el.

 

A zsalugáterek lehetnek fix- vagy mozgatható lamellásak, illetve nyílóak vagy tolóak. A keret és a lamellák színei a RAL-skála szerint kérhetőek, vagy akár fautánzatot is választhatunk az egyedi megjelenés érdekében. Amennyiben nagyobb felületre vásárolnánk, többszárnyú kivitel áll rendelkezésünkre, sőt, ha tolós verziót szeretnénk, lehetőség van motorizálásra is.